HOME / BOEK / POST

Ontroerend goed: media & meningen

~ 28-02-2019 ~

Een overzicht van recensies, interviews en meningen. 

We lanceerden ons boek Ontroerend goed: van kunst kijken naar kunst kopen in februari 2018 op twee plekken. Tijdens Art Rotterdam 2018, en in Galerie Oode in Amsterdam. Naast ons boek lanceerden we tevens, in samenwerking met Hans den Hartog Jager, de 'top 50 van belangrijkste (levende) kunstenaars van Nederland'. De lijst vindt u hier, en tekst en uitleg daar

In NRC Handelsblad verscheen een interview met Manuela, en Oscar sprak op radio 1 met Pieter van der Wielen, in het programma Nooit Meer Slapen en met Paul van der Steen van dagblad Trouw. We schreven een speciaal stuk voor Het Parool, over de Amsterdamse kunstscene en spraken samen met Karin Kuijpers van Het Financieele Dagblad.

Hier nog wat meningen!

‘Gerelateerd aan de enorme hoeveelheid nuttige informatie, handreikingen en tips is dit boek vééél te goedkoop: twee tientjes.’ Erik Hoekstra, Boekhandel Broekhuis (@ErikInkoper)

‘Eindelijk een overzichtelijke gids over alles wat je moet weten over kunst kopen.’ New German Art, Online gallery (@newgermanart)

‘Met humor en vrolijke anekdotes slechten ze alle drempels... Dit boek leert je alle regels van het spel zodat je de kunstmarkt zonder angst kunt betreden.’
Paola van de Velde, kunsthistorica (@PaolavandeVelde)

‘Een geweldige inkijk in de wereld van het kunst verzamelen.’ Sam van Rooij, verzamelaar (@sam.vanrooij.1)

‘Meeslepend goed voor ieder die algeheel overzicht zoekt van hoe, waar, wie en wat over kijken, lezen en kopen van kunst!’ Eric van 't Hoff, verzamelaar (@ericvanthoff)

‘Extreem leesbaar boek van een inspirerend koppel.’ Henk Drosterij & Karen Knispel, verzamelaars (@thefinestamscontempartcollever)

‘Het ultieme kunstkoppel… in dit boek lees je alles over de kunstwereld in Nederland, het antwoord op belangrijke vragen als 'mag je lachen om kunst' en hun beste tips om zelf ook kunst te kopen. Want Manuela en Oscar denken er net zo over als wij: kunst hoeft helemaal niet moeilijk of elitair te zijn.’ De Kunstmeisjes (@DeKunstmeisjes)

‘Trots om onderdeel uit te maken van dit topboek.’ Sven Schlijper-Karssenberg, verzamelaar (@svenschlijper)

‘Het langverwachte boek “Ontroerend goed: van kunst kijken naar kunst kopen” door onze kunstvrinden @manuelaklerkx & @oscarvangelderen. In dit boek nemen ze je mee dwars door de kunstgeschiedenis en naar tal van kunstverzamelaars en liefhebbers. Alles wat je moet weten over galeries, beurzen, veilingen en online kunst kopen. Extra leuk én een mega eer: ze interviewden ons ook over onze visie op de kunstwereld.’ Yuki Kho & Ko van ’t Hek (@kunstkijken)

'Must read voor liefhebbers en verzamelaars van moderne en eigentijdse kunst.' Miranda Nieuwenhuis


HOME / BOEK / POST